PSYCHOTHERAPIE
PRAKTIJK
LEEUWARDEN

E-health en de PPL

E-health is het toepassen van informatie en communicatietechnologie ten dienste van de gezondheidszorg. Bij E-health wordt internet ingezet in de relatie met de cliënt. De PPL maakt gebruik van het e-health platform van Karify.

Wat is Karify?

Karify is een online platform. Een veilige omgeving waarin uw behandeling digitaal ondersteund wordt. Er zijn kant en klare behandelmodules die ingezet kunnen worden. Maar bovenal helpt Karify hulpverleners en cliënten om veilig online te communiceren.

Het platform bevat de mogelijk om via een beveiligde lijn te e-mailen. Eveneens is Karify jouw goed beveiligde plek waar je alle informatie kunt bewaren die te maken heeft met je gezondheid en je gezondheidszorg. Je kunt deze informatie, indien gewenst, ook delen met lotgenoten, familie en vrienden. Voor verder informatie zie https://www.karify.com/nl/patienten/. Voor Karify en de PPL zie https://ppl.karify.com/

E-health en de gezondheidszorg

Vrijwel alle zorgverzekeraars hebben veel informatie, psycho-educatie, tips & trucs op hun website staan. Hieronder vindt u een overzicht.

(Bron: Psychologenpraktijk Nuth)

Mindfulness app

Er is een fantastische nieuwe mindfulness app van VGZ. Een echte aanrader voor iedereen! Deze app heeft een uitgebreid menu waarin je verschillende keuzes kunt maken.

Download de VGZ Mindfulness coach gratis via de de VGZ site. Apps voor iPhone of Android kunnen worden gedownload van de respectievelijke app stores van Apple en Android.

Slaap lekker

VGZ heeft ook de gratis 'slaap lekker' app waar voor klanten begeleiding bij is. Niet-klanten moeten het met alleen de app doen. https://www.vgz.nl/gezond-leven/services/slapen-kunt-u-leren/

Op andere plekken op de site is nog meer info te vinden, maar het is niet zo overzichtelijk als bij Menzis. Bijvoorbeeld https://www.vgz.nl/gezond-leven, hier is allerlei info te vinden over bijvoorbeeld meditatie, ademhaling en zelfbeeld. Met de mogelijkheid door te klikken via 'vraag het aan... (de psycholoog)', dan kan je een mail sturen als je klant van VGZ bent.

Menzis

De info op 'Menz en Geest' is het uitgebreidst van alle verzekeraarssites. Allerlei info met betrekking tot de GGZ staan overzichtelijk bij elkaar.

http://www.menzis.nl/web/Consumenten/Zorgadvies/MenzEnGeest.htm

Zowel via een klachtenoverzicht als via aandoeningen (diagnoses) kun je informatie krijgen. Uitgebreid en goed leesbaar. Er zijn tips over wat je zelf kunt doen, zelftests en er worden online cursussen aangeboden. Als je een zelftest doet krijg je geen diagnose, maar wel een indruk van de aard en de ernst en het type aandoening. Tevens krijg je verdere aanwijzingen hoe je ermee kunt omgaan, links naar info en online cursussen.

Je hoeft geen klant van Menzis te zijn om alles te kunnen openen en doen.

Stichting Trimbos-Instituut

Snel beter in je vel
 
Home |  De praktijk |  Kosten en vergoeding |  Zorgverzekeraars |  Betalingsvoorwaarden |  Beroepscode |  Monitoring |  EMDR |  E-health |  Links |  Contact |  Route
© 2008 MONJΞT webdesign